تبلیغات ویژه و پشتیبانی واتساپ
فروش بگ آماده
داک لولر

خدمات سیاهکاری Black Oxide

خدمات سیاهکاری Black Oxide

مقدمه

سیاهکاری بر روی فلزات آهنی یک نوع پوشش دهی تبدیلی است. پوشش از طریق یک واکنش شیمیایی با آهن موجود در فلز ایجاد می‌گردد. این واکنش شیمیایی یک سطح محافظی را بوجود می‌آورد. یک پوشش تبدیلی سیاهکاری به آلیاژ‌‌‌‌های آهن اعمال می‌شود و این در حالتی است که نمک‌‌‌‌های اکسید کننده با آهن (Fe+2) واکنش داده و آن را به شکل آهن مغناطیسی (Fe+3) یا (Fe2o3) در می‌آورند که در حقیقت اکسید مشکی آهن یا همان سیاهکاری است. اکسید سیاهرگی بر روی آهن ایجاد می‌شود. البته فلزات دیگر نظیر: مس، برنج، فولاد ضد زنگ نیز قابلیت تشکیل اینچنین پوشش هایی را نیز دارند. اکسید سیاه یک ظاهر مشکی ماتی بر روی قطعات فلزی فوق با هزینه پایین ایجاد می‌نماید.

 

انواع سیاهکاری

به طور کلی دو نوع سیاهکاری معرف است:‌
•    سیاهکاری گرم
•    سیاهکاری سرد.
اکسید سیاه (بلک اکساید – Black Oxide) بر روی آلیاژ‌‌‌‌های آهنی را می‌توان با استفاده از حمام نمک مذاب در دمای حدود C⁰ 315 یا بالاتر و محلول سیاه کاری سرد در دمای محیط و یا محلول قلیایی پایه آب جوشان در دما135-148 درجه سانتیگراد بدست آورد که مورد اول سیاهکاری گرم و مورد دوم سیاهکاری سرد نامیده می‌شود.

کنترل حمام‌‌‌‌‌های مذاب در دما‌‌‌‌های بالا در سیاهکاری گرم بسیار مشکل است و از اینرو پوشش حاصل رنگی یکنواخت بدست نمی‌آورد. محلول‌‌‌‌‌های سرد نیز اغلب بجای رنگ سیاه، رنگ خاکستری ایجاد می‌کنند و پوشش حاصل از این نوع حمام‌ها دوام زیادی نخواهد داشت. از اینرو، از فرایند‌‌‌‌های سیاه کاری سرد نمی‌توان پوشش اکسیدی با رنگ سیاه خالص و یکدست بدست آورد. این پوشش‌ها اغلب حاوی ترکیبی از مس و سلنیم بوده و بسیاری از مشخصه‌‌‌‌های فنی و استاندارد‌‌‌‌های بخش‌‌‌‌های خودرو سازی و نظامی را تامین می‌کنند.
محلول‌‌‌‌های قلیایی جوشان بر پایه آب متداول ترین روش سیاه کاری می‌باشند. پوشش حاصل از این روش رنگ سیاه قوی تر و یکنواخت تری را ایجاد می‌کند.

پوشش اکسید سیاه اغلب برای فولاد‌‌‌‌های کربنی، فولاد‌‌‌‌های آلیاژی، فولاد‌‌‌‌های ابزار و قالب سازی و چدن ها بکار می‌رود. فولاد‌‌‌‌های زنگ نزن و آلیاژ‌‌‌‌های مسی را نیز می‌توان سیاه کاری نمود.

پوشش سیاه کاری فولاد از مگنتیت (اکسید آهن سه ظرفیتی) تشکیل می‌شود که نتیجه اکسیداسیون آهن و اکسیژن هوا یا یون‌‌‌‌های اکسید کننده موجود در محلول‌‌‌‌های پایه آب یا نمک‌‌‌‌های مذاب است.

نمایش همه
علاقه مندی ها ()