استاد ادبیات دانشگاه بیرجند گفت: شعر عرفانی با عطار به اوج میرسد. مرادعلی واعظی، استاد ادبیات دانشگاه بیرجند در گفتوگو با ایسنا، به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری (۲۵ فروردینماه) اظهار کرد: فریدالدین عطار نیشابوری از شاعران قرن ششم و هفتم هجری، در نیشابور به دنیا آمد. عطار نیشابوری که به دستور سربازان هلاکوخان مغول در نیشابور به قتل رسید، در چهلسالگی دچار تحول روحی ...
یادی از جناب عطار نیشابوری در روز بزرگداشتش
استاد ادبیات دانشگاه بیرجند گفت: شعر عرفانی با عطار به اوج میرسد.
مرادعلی واعظی، استاد ادبیات دانشگاه بیرجند در گفتوگو با ایسنا، به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری (۲۵ فروردینماه) اظهار کرد: فریدالدین عطار نیشابوری از شاعران قرن ششم و هفتم هجری، در نیشابور به دنیا آمد. عطار نیشابوری که به دستور سربازان هلاکوخان مغول در نیشابور به قتل رسید، در چهلسالگی دچار تحول روحی شد و زندگی ساده و زاهدانهای را با مردم ادامه داد و به سراغ شاعری رفت.
او ادامه داد: عطار نیشابوری پزشک داروساز و داروخانهدار بود، به گونهای که گاه روزانه ۵۰۰ نفر را معاینه و مداوا کرده و زندگی اشرافی داشته است.
وی تصریح کرد: عمدهترین مضامین شعری عطار، حکمت اسلامی، آیات و روایات، عرفان و اصطلاحات علمی به ویژه پزشکی است. او به علوم زمانه خود واقف بوده و از بنیانگذاران شعر عرفانی است.
استاد ادبیات دانشگاه بیرجند با بیان اینکه مولوی، عطار را پیشگام خود دانسته، افزود: اشعار عطار همراه با حکایتهای بسیار شیرین و تأثیرگذار است.
واعظی بیان کرد: شاهکار عطار نیشابوری، مثنوی منطقالطیر است که معروفترین حماسه عرفانی در ادب فارسی است.
او ادامه داد: آثار عطار را به تعداد سورههای قرآن کریم، ۱۱۴ عنوان دانستهاند که بسیاری از آنها جعلی هستند.
وی با بیان اینکه جنبه هنری و شاعری آثار عطار در دیوان و مختارنامه اوست، تصریح کرد: بعد اخلاقی اندیشه عطار در الهینامه و اسرارنامه است.
استاد ادبیات دانشگاه بیرجند با بیان اینکه عطار چند اثر شعری دیگر نیز دارد، افزود: جهانبینی او در منطقالطیر و مصیبتنامه قابل مشاهده است و کتابی نیز به نثر دارد به نام تذکرةالاولیاء که در شرح حال عارفان است.