تبلیغات ویژه و پشتیبانی واتساپ
داک لولر
فروش بگ آماده

کشف چگونگی پردازش ترس در مغز‏

مرجع : بازدید : 752
اخبار فناوری اطلاعات » علمی » روانشناسی » چهارشنبه 25 آذر 1394 در 5 : 22
  دانشمندان دانشگاه تگزاس در دالاس چگونگی پردازش ترس در مغز را کشف کردند.حدود هشت درصد از امریکایی‌ها در نقطه‌ای از زندگی‌شان از اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) رنج می‌برند و این عارضه نتیجه حادثه یا حوادثی استرس‌آور است که بر اثر شیمی یا فیزیولوژی تغییریافته در مغز رخ می‌دهد.چگونگی پردازش خطر (تهدید) در مغز نرمال در مقایسه با مغزی که تحت تاثیر PTSD&nbs ...
کشف چگونگی پردازش ترس در مغز‏

کشف چگونگی پردازش ترس در مغز‏

 پیام آگهی رایگان کشف چگونگی پردازش ترس در مغز‏

دانشمندان دانشگاه تگزاس در دالاس چگونگی پردازش ترس در مغز را کشف کردند.

حدود هشت درصد از امریکایی‌ها در نقطه‌ای از زندگی‌شان از اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) رنج می‌برند و این عارضه نتیجه حادثه یا حوادثی استرس‌آور است که بر اثر شیمی یا فیزیولوژی تغییریافته در مغز رخ می‌دهد.

چگونگی پردازش خطر (تهدید) در مغز نرمال در مقایسه با مغزی که تحت تاثیر PTSD تغییر کرده، برای ارائه مداخلات موثر در این زمینه ضروری است. تحقیق جدید مرکز سلامت مغز دانشگاه تگزاس در دالاس نشان می‌دهد زمانی که افراد در معرض تصاویر تهدیدکننده (خطرآمیز) هستند، ترس چگونه ایجاد می‌شود. این مطالعه نوعی نشانگر الکتروفیزیولوژیکی خطر را در مغز شناسایی کرد.

محققان از پیش می‌دانستند گروهی از عصب‌ها با شلیک‌کردن و خلق فرکانس‌ها و الگوهایی به نواحی دیگر مغز دستور انجام فعالیت‌های ویژه را می‌دهند و با شناسایی چنین ریتم‌هایی، آن‌ها می‌توانند این عصب‌ها را با واحد شناختی مانند ترس مرتبط کنند.

با استفاده از دستگاه ثبت امواج مغناطیسی مغز، تیم تحقیقاتی حاضر در این مطالعه فعالیت موج‌های تتا و بتا را شناسایی کرد که واکنش مغز به تصاویر تهدیدکننده دیداری را نشان می‌دهد.

فعالیت موج تتا در پشت مغز و در مرکز ترس (آمیگدال) شروع می‌شود و سپس با مرکز خاطرات مغز (هیپوکامپ) و پیش از رفتن به لوب فرونتال مغز تعامل برقرار می‌کند. در لوب فورنتال، نواحی پردازش‌کننده فکر فعالیت دارند. همزمان فعالیت موج بتا نشان می‌دهد غشای حرکتی به پاها هنگامی که باید برای اجتناب از خطر درک‌شده حرکت کنند، دستور می‌دهد.

در این مطالعه به 26 بزرگسال (19 زن و هفت مرد) بین سنین 19 تا 30 سال 224 تصویر نشان داده شد که یا تصاویر واقعی یا غیرواقعی و درهم و برهم بودند. تصاویر واقعی به دو گروه تقسیم شدند: تصاویر تهدیدکننده (تسلیحات، جنگ، طبیعت یا حیوانات) و تصاویر غیرتهدیدکننده (موقعیت‌های خوشایند، غذا، طبیعت یا حیوانات).

زمانی که این شرکت‌کنندگان کلاه دستگاه تثبت امواج مغناطیسی مغز را روی سرشان داشتند، از آن‌ها خواسته شد هنگام دیدن مولفه‌های واقعی دگمه‌ای را با انگشت اشاره دست راستشان فشار دهند و دگمه دیگر را با دیدن مولفه‌های غیرواقعی و توسط انگشت وسط دست راست فشار دهند.

دانشمندان دریافتند زمان‌های واکنش برای تصاویر غیرواقعی کوتاه‌تر از تصاویر واقعی بودند و هیچ تفاوتی در زمان واکنش به تصاویر تهدیدکننده و غیرتهدیدکننده وجود نداشت. نتایج همچنین نشان داد تصاویر تهدیدکننده افزایش زودهنگام فعالیت تتا را در لوب occipital بر می‌انگیخت. این لوب، ناحیه‌ای از مغز است که در آن اطلاعات دیداری پردازش می‌شوند.

پس از آن افزایش انرژی تتا در لوب فرونتال مشاهده شد و در اینجا کارکردهای ذهنی بالاتری مانند فکرکردن، اتخاذ تصمیم و برنامه‌ریزی رخ می‌دهند. همچنین در شرایط تهدیدآمیز، عدم تقارن طرف چپ موج بتا (الگوی موجی مرتبط با رفتار حرکتی) مشاهده شد.

این مطالعه می‌تواند بنیان مطالعات آینده برای کنکاش ترس غیرنرمال و ترس نرمال مرتبط با یک جسم را در افراد مبتلا به PTSD پی‌ریزی کند.

جزئیات دستاورد علمی جدید در مجله Brain and Cognition منتشر شده است.

 

 

خبرهای مرتبط

علت واقعی افسردگی کشف شد

علت واقعی افسردگی کشف شد

در زمینه تقاضای روزافزون داروهای ضد افسردگی در بازار، پزشکان، نظریه جدیدی در مورد دلایل افسردگی مطرح کردند. علت این بیماری در سیستم ایمنی بدن انسان است. اسپوتنیک به نقل از روزنامه گلوب اند میل چاپ کا ...
چرا خواب خود را فراموش می‌کنید ؟

چرا خواب خود را فراموش می‌کنید ؟

دیدن رویا هیچ تاثیر منفی روی کیفیت خواب ندارد اما به خاطر سپردن آن می‌تواند نشانه‌ای از سلامت بدن است.شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا خواب می‌بینیم و چرا بعضی افراد بهتر ...
نیمهٔ تاریک وجود

نیمهٔ تاریک وجود

در واقـع این نگـرش‌هـا وتعبیراتِ ما از رویدادها هستند کهبر احساساتمان تاثیر می‌گذارند،نه خـود آن رویدادهـا!نگرش‌ها و تعبیراتماناز ما رفع مسوولیت می‌کنندو دیگـران را مقصـر می‌ش ...
شوخ طبعی؛ بالغانه ترین و سالم ترین ساز و کار دفاعی

شوخ طبعی؛ بالغانه ترین و سالم ترین ساز و کار دفاعی

بین شوخی سالم و ناسالم تفاوت هایی وجود دارد که آگاهی از این تفاوت ها در بهبود روابط اجتماعی مفید است. مسخره کردن و شوخی های خشونت آمیز بسیار شبیه شوخی سالم است. درک تفاوت بین این دو نوع شوخی خیلی سخت ...
نمایش همه
علاقه مندی ها ()