محققان با کمک گرفتن از تکنیک جدیدی دریافتند باکتری pseudomonas aeruginosa که در ایجاد عفونتهای بیمارستانی نقش دارد، میتواند تا ۴۵ دقیقه پس از خروج از بدن به واسطه عطسه یا سرفه، زنده باقی بماند. محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند برای بررسی این موضوع تکنیکی به نام سیستم تجسس قطرات تنفسی متوالی یا TARDIS را ابداع کردند که به آنها امکان میدهد چگونگی پراکنده شدن ذرات معلق ناشی از ع ...
کشف جدید درباره عطسه
محققان با کمک گرفتن از تکنیک جدیدی دریافتند باکتری pseudomonas aeruginosa که در ایجاد عفونتهای بیمارستانی نقش دارد، میتواند تا ۴۵ دقیقه پس از خروج از بدن به واسطه عطسه یا سرفه، زنده باقی بماند.
محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند برای بررسی این موضوع تکنیکی به نام سیستم تجسس قطرات تنفسی متوالی یا TARDIS را ابداع کردند که به آنها امکان میدهد چگونگی پراکنده شدن ذرات معلق ناشی از عطسه یا سرفه،چگونگی چسبیدن آنها به سطوح و مدت زمان بقای آنها را مورد بررسی قرار دهند.
به گفته محققان ذرات ناشی از سرفه بلافاصله پس از خروج از دهان و برخورد با هوا خشک و خنک شده و به ذرات معلق سبکی تبدیل میشود که به راحتی میتوانند شناور باقی بمانند. این ذرات همچنین به تدریج در تماس با اکسیژن تجزیه میشوند و هرچه ذره بزرگتر باشد، مدت زمان تجزیه آن طولانیتر خواهد شد.
آنها احتمال می دهند مقدار باکتریهای موجود در ذراتی که در مناطق مختلف سیستم تنفسی ایجاد میشوند با یکدیگر متفاوت باشند و همین موضوع آنها را در برابر تجزیه شدن مقاوم میسازد