طبق نتایج یک تحقیق جدید، هورمون مردانه «تستوسترون» ممکن است علت شیوع بیشتر بیماری آسم در بین زنان نسبت به مردان باشد. محققان دریافتند هورمون تستوسترون موجب توقف سلول های سیستم ایمنی دخیل در بیماری آسم آلرژیک می شود.
آسم آلرژیک یک بیماری التهابی است که موجب تورم مجاری تنفسی شده و نفس کشیدن را دشوار می کند. تورم و التهاب بواسطه واکنش آلرژیک اتفاق می افتد.
قبل از بلوغ شیوع این مشکل ...
هورمون «تستوسترون» عامل محافظ مردان در مقابل آسم
طبق نتایج یک تحقیق جدید، هورمون مردانه «تستوسترون» ممکن است علت شیوع بیشتر بیماری آسم در بین زنان نسبت به مردان باشد.
محققان دریافتند هورمون تستوسترون موجب توقف سلول های سیستم ایمنی دخیل در بیماری آسم آلرژیک می شود.
آسم آلرژیک یک بیماری التهابی است که موجب تورم مجاری تنفسی شده و نفس کشیدن را دشوار می کند. تورم و التهاب بواسطه واکنش آلرژیک اتفاق می افتد.
قبل از بلوغ شیوع این مشکل در پسران بیش از دختران است. اما بعد از آن، بروز آسم در بین زنان دو برابر بیشتر بوده و به مراتب شدیدتر است.
سیریل سیلت، سرپرست تیم تحقیق از موسسه والتر و الیزا هال استرالیا، در این باره می گوید: «مشاهدات بالینی بسیار جالبی نشان می دهند که زنان بیش از مردان تحت تاثیر آسم بوده و به این بیماری دچار می شوند.»
تیمی از محققان دریافتند هورمون تستوسترون مانع تولید نوعی سلول ایمنی موسوم به سلول های لنفاوی درونی (ILC۲) که آغازگر بیماری آسم آلرژیک است می شود.
ILC۲ در ریه ها، پوست و سایر اعضاء یافت می شود. این سلول ها پروتئینی تولید می کند که می تواند منجر به التهاب ریه ها شده و در هنگام قرارگیری در معرض عوامل آلرژی زا نظیر گرده، غبار، دود سیگار و مو حیوانات آسیب ببیند.
یافته ها نشان می دهد زمانیکه ILC۲ها تستوسترون را شناسایی می کنند سلول ها مانع از بازتولید می شوند.
به گزارش مهر، سیلت می گوید: «ما دریافتیم تستوسترون بازدارنده احتمالی ILC۲، سلول مرتبط با شروع آسم، است. از اینرو در مردان این سلول در ریه ها کمتر وجود دارد و به همین دلیل شدت بیماری آسم در مردان کمتر است.»
وی در ادامه می افزاید: «تحقیق ما نشان می دهد میزان بالای تستوسترون در مردان از آنها در مقابل ابتلا به آسم آلرژیک حفاظت می کند.»