مرجع :
بازدید :
101
پزشكان به والدين توصيه ميكنند در گرماي شديد از بازي كردن فرزندشان در فضاي باز، به جز در ساعات اوليه صبح و اواخر عصر جلوگيري كنند. همچنين والدين بايد فعاليتهاي جسمي فرزندشان را تحت كنترل داشته باشند تا در هواي گرم فعاليت شديد بدني نداشته باشند. به گفته پزشكان، هواي گرم كودكان را در معرض گرمازدگي و گرفتگي عضلات قرار ميدهد. گرفتگي عضلات معمولا در ناحيه پاها و شكم اتفاق ميافتد. ...
مراقبت از كودكان در هواي گرم
پزشكان به والدين توصيه ميكنند در گرماي شديد از بازي كردن فرزندشان در فضاي باز، به جز در ساعات اوليه صبح و اواخر عصر جلوگيري كنند. همچنين والدين بايد فعاليتهاي جسمي فرزندشان را تحت كنترل داشته باشند تا در هواي گرم فعاليت شديد بدني نداشته باشند. به گفته پزشكان، هواي گرم كودكان را در معرض گرمازدگي و گرفتگي عضلات قرار ميدهد. گرفتگي عضلات معمولا در ناحيه پاها و شكم اتفاق ميافتد. از جمله علائم گرمازدگي ميتوان به رنگ پريدگي پوست، تعريق بيش از حد، حالت تهوع، احساس گيجي و ضعف اشاره كرد. پزشكان به والدين توصيه ميكنند در صورت گرمازده شدن فرزندشان و پيش از انتقال به مركز درماني، تا حد امكان او را خنك نگه دارند و بدن كودك را با آب خنك شستوشو دهند. هر چند در مواقعي كه كودك لرز ميكند، بايد از انجام اين كار خودداري شود. به گفته پزشكان، هنگام گرمازدگي به كودك تا حد ممكن آب خنك بخورانيد و از دادن داروهاي تببر به او خودداري كنيد.
گرمازدگي در نوزادان
اگر نوزاد شما بيش از حد در هواي خيلي گرم قرار بگيرد، ممكن است دچار گرمازدگي شود، بهخصوص اگر آب بدنش را از دست بدهد و يا لباسهاي گرمي به او پوشانده شود. سواركردن او در اتومبيل گرم و يا قراردادن او در اتومبيل پارك شده - كاري كه هرگز نبايد انجام دهيد - نيز او را در معرض خطر قرار ميدهد. در حقيقت از آنجايي كه دماي داخل اتومبيل به سرعت ميتواند بالا برود و خيلي گرمتر از دماي بيرون شود، گرمازدگي در طي چند دقيقه رخ ميدهد. نوزاد شما ممكن است در ابتدا علائم افزايش درجه حرارت را نشان دهد كه علائم خفيفتري است. ممكن است متوجه شويد كه او بيش از حد تشنه يا خسته است و يا پوستش سرد و مرطوب است. اگر كودك در سني باشد كه قادر به حرف زدن باشد ممكن است از گرفتگي ساق پا يا شكم شكايت داشته باشد. اگر افزايش دماي بدن به گرمازدگي بينجامد، ممكن است هر يك از علائم زير ديده شود: درجه حرارت ۳۹ درجه حرارت سانتيگراد يا بيشتر بدون تعريق، خشكي، قرمزي و داغي پوست، نبض سريع، بيقراري، گيجي، سردرد (كه ممكن است او را تحريك پذير سازد)، استفراغ، نفس نفس زدن، خستگي (عدم واكنش نسبت به صدا زدن يا قلقلك پوست)، عدم هوشياري، وممكن است علائم كاهش آب بدن نيز ديده شود.
راهکار حل گرمازدگی چیست؟
بايد هرچه سريعتر درجه حرارت بدن كودك را پايين بياوريد. زمان اهميت زيادي دارد. كودكي كه دچار گرمازدگي شده است ممكن است بهراحتي به حالت كما برود. ابتدا با اورژانس تماس بگيريد. سپس لباسهاي كودك را از تنش خارج كنيد و او را در يك محل خنك بخوابانيد. اگر خارج از منزل در زير آفتاب قرار داريد يك محل سايه پيدا كنيد و يا او را به يك محل خنك منتقل سازيد. طي مدتي كه منتظر آمبولانس هستيد، بدن او را با اسفنج يا پارچه نرمي كه با آب سرد آغشته كردهايد ماساژ داده و او را جلوي پنكه بگذاريد (مي توانيد از يك پنكه برقي استفاده كنيد و يا او را باد بزنيد). با او صحبت كنيد و سعي كنيد او را آرام سازيد. به او چيزي ننوشانيد و بهرغم آنكه ممكن است وسوسه شويد كه به او استامينوفن بدهيد، بايد بدانيد كه استامينوفن افزايش درجه حرارت بدن در اثر گرمازدگي را برطرف نميكند. اگر كودك شما تنها علائم افزايش درجه حرارت بدن را دارد ولي دچار گرمازدگي نشده است او را به داخل منزل و در صورت امكان به اتاقي ببريد كه كولر داشته باشد. مقدار زيادي شير به او بخورانيد و اگر چهار ماه يا بيشتر دارد، كمي آب نيز به او بدهيد. ميتوانيد از حمام سرد نيز استفاده كنيد. در تمام طول روز او را داخل منزل نگه داريد. اگر بهنظر نميرسد كه علائمش سريعا برطرف شود، به اورژانس يا پزشك مراجعه كنيد.
پيشگيري از گرمازدگي نوزاد
به خاطر داشته باشيد كه درجه حرارت بدن ممكن است سريعا بالا برود بهخصوص اگر نوزاد شما به هواي گرم عادت نداشته باشد (مثلا اوايل تابستان). به نوزاد لباسهاي خنك و گشاد بپوشانيد. سعي كنيد وقتي او را از منزل خارج ميكنيد، در سايه نگه داريد و وقتي او را سوار اتومبيل ميكنيد، دقت كنيد كه هواي داخل اتومبيل خنك باشد. در روزهاي خيلي گرم بيشتر از حد معمول به او مايعات بدهيد و وقتي دماي هوا شديدا بالاست، حتيالامكان او را از منزل خارج نسازيد.