مرجع :
بازدید :
136
گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. کاهش بیماریهای قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.سلامت قلببیماریهای قلبیوعروقی به بیماریهای مزمن مرتبط با قلب و رگهای خونی اطلاق میشود. در بسیاری از موارد میتوان با داشتن عادات سالم زندگی مانند خوردن مغزها، از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کرد.گردو نیز از سایر مغزها مستثنی نیست. مطالعا ...
فواید گردو برای سلامتی
گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. کاهش بیماریهای قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.
سلامت قلب
بیماریهای قلبیوعروقی به بیماریهای مزمن مرتبط با قلب و رگهای خونی اطلاق میشود. در بسیاری از موارد میتوان با داشتن عادات سالم زندگی مانند خوردن مغزها، از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کرد.گردو نیز از سایر مغزها مستثنی نیست. مطالعات مختلف نشان میدهند که گردو بهدلایل زیر احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد:
کاهش کلسترول بد خون
کاهش التهابات،بهبود عملکرد رگهای خونی از طریق کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگهای خونی.بهنظر میرسد این تاثیرات گردو بر سلامت قلب بهخاطر نوع چربی و بالا بودن آنتیاکسیدانهای موجود در آن است.
پیشگیری از سرطان
سرطانها ناشی از رشد غیرطبیعی سلولها هستند. با داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و اجتناب از عادات ناسالم زندگی میتوان از بروز بسیاری از سرطانها پیشگیری کرد. گردو بهواسطه دارابودن ترکیبات گیاهی مفید موجود در خود، میتواند نقش مهمی در رژیمهای غذایی ضدسرطان داشته باشد. گردو محتوی ترکیبات زیستفعال گیاهی مفیدی است که خاصیت ضدسرطانی دارند.فیتواسترولها، گاما-توکوفرول، اسیدهای چرب امگا۳، پلیفنول آنتیاکسیدانهای متنوع، اسید الاجیک و ترکیبات مشابه آن از جمله ترکیبات گیاهی مفید موجود در گردو هستند.مطالعات مشاهدهای نشان میدهند که مصرف مرتب مغزها میتواند خطر بروز سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش بدهد. تحقیقات انجام گرفته بر روی حیوانات نشان میدهد که مصرف گردو میتواند از بروز سرطانهای سینه، پروستات، روده بزرگ و کلیه پیشگیری کند. با این حال برای اثبات قطعیت این موضوع نیاز به مطالعات بالینی بیشتر بر روی انسانهاست.
سلامت مغز
کمک به سلامت مغز از خواص گردو است.تحقیقات متعدد نشان میدهند که مصرف آجیلها میتواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. گردو میتواند تا حدی افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را در انسان متوقف کند.بر اساس مطالعه ۸ هفتهای که بر روی ۶۴ فرد جوان و سالم صورت گرفت، مصرف گردو میتواند قوه ادراک افراد را بهبود بدهد. این در حالی است که مصرف گردو در استدلال غیرکلامی، تقویت حافظه و خلقوخوی افراد بهبود چشمگیری نشان نداد.نقش گردو در بهبود عملکرد مغز سوژه مطالعات زیادی بوده است. در مطالعهای به موشهای مبتلا به بیماری آلزایمر بهمدت ۱۰ ماه گردو داده شد. پس از این دوره، حافظه و مهارتهای یادگیری موشها بهبود چشمگیری از خود نشان داد.در مطالعه دیگری به موشهای مسن بهمدت ۸ هفته گردو داده شد. نتیجه این مطالعه درمان آسیبهای ناشی از افزایش سن را بر روی مغز نشان میداد. بهنظر میرسد این تاثیرات بهخاطر مقدار بالای آنتیاکسیدان موجود در گردو و دارابودن مقدار بالایی اسید چرب امگا۳ باشد.