یک متخصص تغذیه گفت: چاقی یکی از علل بروز فشار خون است به گونهای که به موازات افزایش وزن، خطر ابتلا به پرفشاری خون نیز بهطور چشمگیری افزایش مییابد. بهخصوص اگر چربی ناشی از زیادهروی در مصرف خوراکیها در ناحیه شکم انباشته شود.سید ضیاالدین مظهری، متخصص تغذیه در خصوص ارتباط تغذیه سالم با فشار خون اظهار کرد: فشارخون را بر مبنای عوامل ایجادکننده آن به دو گروه تقسی ...
عوامل تاثیرگذار در افزایش و کاهش فشار خون
یک متخصص تغذیه گفت: چاقی یکی از علل بروز فشار خون است به گونهای که به موازات افزایش وزن، خطر ابتلا به پرفشاری خون نیز بهطور چشمگیری افزایش مییابد. بهخصوص اگر چربی ناشی از زیادهروی در مصرف خوراکیها در ناحیه شکم انباشته شود.سید ضیاالدین مظهری، متخصص تغذیه در خصوص ارتباط تغذیه سالم با فشار خون اظهار کرد: فشارخون را بر مبنای عوامل ایجادکننده آن به دو گروه تقسیم کردهاند، پرفشاری خون اولیه که فاقد هرگونه تغییرات ارگانیک قابل اثبات است و فشارخون ثانویه که تحت تاثیر بیماریهای کلیوی و اختلالات غدد درونریز و تغییرات بیماریگونه رگهای بدن و... ایجاد شده و گستردهترین علائم بالینی که اغلب نادیده انگاشته میشوند عبارت هستند از: احساس فشار و سردرد، خستگی و احساس افت قدرت و توانایی و سرگیجه.
وی افزود: در صورتی که فشار خون به مدت طولانی و بدون تشخیص و درمان ادامه یابد، احساس درد در نواحی قلب، تنگی نفس در مواقع پیادهروی سریع بهخصوص در سربالاییها و یا بالا رفتن از پلهها و یا حمل اشیای سنگین ایجاد میگردد. تشخیص و اندازهگیری پرفشاری خون، آسان، سریع، بدون درد و با کمترین هزینه امکانپذیر است.وی در خصوص عوامل خطر قابل کنترل زمینه ساز پرفشاری خون تصریح کرد: چاقی یکی از علل بروز فشار خون است به گونهای که به موازات افزایش وزن، خطر ابتلا به پرفشاری خون نیز بهطور چشمگیری افزایش مییابد. بهخصوص اگر چربی ناشی از زیاده روی در مصرف خوراکیها در ناحیه شکم انباشته شود.مظهری افزود: ترشح بیش از حد انسولین نیز میتواند در افزایش فشار خون نقش اساسی داشته باشد طوری که تحت تاثیر پرخوری و ریزهخواری و به موازات بالا رفتن وزن، گیرندههای انسولین حساسیت خود را از دست داده و مرتبا به مقدار ترشح و انباشتگی انسولین در جریان خون افزوده میشود و به علت انباشته شدن مایعات و عدم دفع سدیم، موجبات پرفشاری خون را فراهم میسازد.