تبلیغات ویژه و پشتیبانی واتساپ
خرید هاست سریع وردپرس
داک لولر
تبلغ در صفحه اول گوگل

خداحافظ فیلائه! - خاموشی نخستین فرودگر بشری بر روی یک دنباله‌دار

مرجع : بازدید : 122
اخبار فناوری اطلاعات » علمی » فضا و بیگانه ها » شنبه 9 مرداد 1395 در 52 : 20
نخستین کاوشگر فضایی که بر روی یک دنباله‌دار فرود آمده بود، اکنون برای همیشه خاموش شده است.سازمان فضایی اروپا (اسا) واحد پردازشگر سیستم پشتیبانی الکتریکی کاوشگر روزتا را خاموش کرد و رابط مورد استفاده برای انتقال ارتباطات از فرودگر فیلائه در سطح دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko را از کار انداخت. این کاوشگر سه‌پایه در پیامی توئیتری اعلام کرد: اکنون زمان خداحافظی فرارسیده است. این ...
خداحافظ فیلائه! - خاموشی نخستین فرودگر بشری بر روی یک دنباله‌دار

خداحافظ فیلائه! - خاموشی نخستین فرودگر بشری بر روی یک دنباله‌دار

نخستین کاوشگر فضایی که بر روی یک دنباله‌دار فرود آمده بود، اکنون برای همیشه خاموش شده است.

سازمان فضایی اروپا (اسا) واحد پردازشگر سیستم پشتیبانی الکتریکی کاوشگر روزتا را خاموش کرد و رابط مورد استفاده برای انتقال ارتباطات از فرودگر فیلائه در سطح دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko را از کار انداخت.

این کاوشگر سه‌پایه در پیامی توئیتری اعلام کرد: اکنون زمان خداحافظی فرارسیده است.

این کاوشگر در نوامبر سال 2014 در دستاوردی تاریخی بر روی دنباله‌دار 67P فرود آمده بود. فیلائه که برای بررسی آب و مواد آلی مورد نیاز برای حیات در این دنباله‌دار طراحی شده بود، در ابتدا برای حدود 60 ساعت کار کرد؛ اما سپس به دلیل قرار گرفتن پنل‌های خورشیدی آن در سایه یک سنگ وارد دوره هایبرنت (خواب زمستانی) شد.

چند ماه بعد که دنباله‌دار به خورشید نزدیک‌تر شده بود، فیلائه توانست نیروی کافی را برای برقراری ارتباط بدست بیاورد. این فرودگر توانست هفت تماس متناوب را با کاوشگر روزتا که همچنان در اطراف دنباله‌دار می‌چرخید، برقرار کند. البته این لینک‌های ارتباطی که از 13 ژوئن 2015 آغاز شده بود، بسیار کوتاه و بی‌ثبات بودند و نمی‌شد رصد علمی خاصی با آن‌ها انجام داد.

در نهم ژوئیه 2015، فیلائه مجددا ساکت شد و وارد دوره‌ای شد که مدیران ماموریت، آن را "خواب ابدی" نامیدند.

پس از اینکه روزتا با نزدیک شدن تا ارتفاع 10 کیلومتری دنباله‌دار نتوانست سیگنالی از این فرودگر پیدا کند، واحد پردازشگر آن خاموش شد. این تصمیم در پی پایان دوره فضاپیمای روزتا نیز گرفته شد.

به گفته اسا، تا پایان ژوئیه 2016، روزتا حدود 520 کیلومتر از خورشید فاصله خواهد داشت و از این رو، میزان چشمگیری از نیروی خود را از دست خواهد داد. برای ادامه عملیات علمی در دو ماه آینده و افزایش بازگشت اطلاعات، لازم است که نیروی مصرفی توسط ابزارهای غیرضروری را کاهش داد.

روزتا که به سمت مدار سیاره مشتری در حال حرکت است، سفر 12 ساله خود را با فرود بر روی دنباله‌دار به عنوان دومین کاوشگر در تاریخ تکمیل خواهد کرد. در روز 30 دسامبر، این مدارگر برای فرود بر روی 67P هدایت خواهد شد و به همراه فیلائه به تاریخ خواهد پیوست.

در آن زمان، ارتباط فضاپیما با زمین کاهش خواهد یافت و با فرود روزتا بر روی سطح، عملیات آن پایان خواهد یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، در پی پیام خداحافظی فیلائه، گروه‌های علمی زیادی در سراسر جهان از طریق توئیتر با این فرودگر خداحافظی کردند.

بخش علوم سیاره‌ای ناسا در پیامی نوشت: خداحافظ فیلائه. متشکریم و به تو برای دستیابی به جایگاهی در میان گروهای اعزامی بزرگ به دنباله‌دارها تبریک می‌گوییم.

تیم این فرودگر در آلمان نیز نوشت: خدا توفیقت دهد فیلائه 2014!

 

خبرهای مرتبط

دست‌کم ۳۶ تمدن بیگانه هوشمند در کهکشان ما وجود دارند

دست‌کم ۳۶ تمدن بیگانه هوشمند در کهکشان ما وجود دارند

گروهی از دانشمندان عرصه نجوم در دانشگاه ناتینگهام بریتانیا طی یک تحقیق اعلام کردند که احتمالا دست‌کم ۳۶ حیات فرازمینی هوشمند در کهکشان راه شیری وجود دارند. نتایج تحقیق این دانشمندان روز گذشته در ...
چهره شگفت‌انگیز موجود فضایی در قطب جنوب

چهره شگفت‌انگیز موجود فضایی در قطب جنوب

آیا این ردپای یک تمدن باستانی در قطب جنوب است و یا علم جواب دیگری برای آن دارد. اسپوتنیک - گاهی تصاویری هستند که به طور منطقی نباید در کنار قرار گیرند از این میان تصاویری هستند که در الگوهای تصادفی د ...
بیگانگان مخفیانه در حال مطالعه بشر هستند

بیگانگان مخفیانه در حال مطالعه بشر هستند

پژوهش محققان موسسه فناوری ماساچوست بر اساس فرضیه باغ وحش نشان می‌دهد احتمالا فرازمینی‌ها به صورت مخفی در حال بررسی و مطالعه ما هستند. در سال 2005، دانشمندان یک کهکشان مارپیچی بزرگ از طر ...
ارابه ملکه هتشپسوت

ارابه ملکه هتشپسوت

باور کردنش کمی سخت است اما این شاهین طلایی با سکه روی سرش که در دهانه ارابه ملکه هتشپسوت نصب شده و ارائه دهنده خدای هوروس و سمبل سلطنت توت آنخ آمون است 1300 سال قبل از میلاد ساخته شده
نمایش همه
علاقه مندی ها ()