محققان نوعی لامپ حبابی ساختند که قادر است اطلاعات را با ۴۰ برابر سرعت تجهیزات li-fi موجود در بازار، مخابره کند.
فناوری ارتباطات بی سیم li-fi در ماه نوامبر سال میلادی گذشته، با سرعت متوسط ۱۰ برابر فناوری wi-fi توسط یک شرکت استونیایی به نام Velmenni به صورت تجاری معرفی شد. این فناوری در واقع توسط یک محقق اسکاتلندی به نام هارلد هاس در دانشگاه ادینبورگ و در سال ۲۰۱۱ میلادی شناسایی شد.برخلاف wi-fi که ...
ثبت رکورد جدید انتقال اطلاعات با li-fi
محققان نوعی لامپ حبابی ساختند که قادر است اطلاعات را با ۴۰ برابر سرعت تجهیزات li-fi موجود در بازار، مخابره کند.
فناوری ارتباطات بی سیم li-fi در ماه نوامبر سال میلادی گذشته، با سرعت متوسط ۱۰ برابر فناوری wi-fi توسط یک شرکت استونیایی به نام Velmenni به صورت تجاری معرفی شد. این فناوری در واقع توسط یک محقق اسکاتلندی به نام هارلد هاس در دانشگاه ادینبورگ و در سال ۲۰۱۱ میلادی شناسایی شد.
برخلاف wi-fi که فرکانس های رادیویی بهره می برد، فناوری li-fi از یک سیستم بسیار سریع تر بر اساس نور مرئی بهره می برد. سرعت انتقال محلی اطلاعات توسط فناوری li-fi در اولین آزمون های صنعتی و اداری به سرعت ۲۲۴ گیگابیت در ثانیه رسید.
این سرعت بیش از ۱۰۰ برابر سرعت فناوری wi-fi در آن زمان بود. درواقع با استفاده از این فناوری در هر ثانیه امکان دریافت همزمان ۱۸ فایل با حجم ۱٫۵ گیگابایت وجود داشت. اکنون این سرعت به ۴۰ برابر افزایش یافته است.
این فناوری بر اساس مفهوم (Visible Light Communications (VLC که از فرکانس های بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ تراهرتز بهره می برد، توسعه یافته است.
فناوری li-fi عملکردی شبیه به یک کد مورس بسیار پیچیده دارد و از طریق روشن و خاموش شدن یک LED با سرعت فوق العاده زیاد که با چشم انسان قابل تشخیص نیست، امکان نگارش و مخابره اطلاعات را با استفاده از کدهای باینری (دودویی) فراهم می کند.
یکی از کاربردهای این فناوری تولید لامپ هایی است که علاوه بر روشنایی منزل و محل کار، امکان برقراری ارتباط بین تجهیزات مختلف از جمله رایانه، چاپگر و گوشی های هوشمند را با یکدیگر فراهم می کنند.گزارش محققان عربستان درنشریه ACS Photonics منتشر شده است.