مرجع :
بازدید :
199
گاهي اوقات والدين از حرفهايي كه به فرزندشان ميزنند، پشيمان ميشوند پس بايد در انتخاب جملات و واژههايي كه به كودكانمان ميگوييم خيلي بيشتر دقت كنيم. لغاتي كه ما براي تعامل با كودكمان انتخاب ميكنيم در رشد احساسي، عاطفي و حتي رشد اجتماعي او بسيار تاثيرگذار است و زماني كه ما بزرگترها از لغات و عبارات مناسب براي گفتوگو با فرزندانمان استفاده كنيم آنها احساس ...
اين عبارات را به فرزندتان نگوييد
گاهي اوقات والدين از حرفهايي كه به فرزندشان ميزنند، پشيمان ميشوند پس بايد در انتخاب جملات و واژههايي كه به كودكانمان ميگوييم خيلي بيشتر دقت كنيم. لغاتي كه ما براي تعامل با كودكمان انتخاب ميكنيم در رشد احساسي، عاطفي و حتي رشد اجتماعي او بسيار تاثيرگذار است و زماني كه ما بزرگترها از لغات و عبارات مناسب براي گفتوگو با فرزندانمان استفاده كنيم آنها احساس ارزشمندي بيشتري ميكنند. كارشناسان تربيتي، والدين را از گفتن عبارات و واژههاي زير به فرزندانشان بهشدت برحذر ميدارند:
برچسبزني
زدن برچسب به كودكان مثل تنبل، لوس، خودخواه و... بسيار آسان است اما هرچقدر اين فرآيند بيشتر شود و ادامه يابد، كودك اين ويژگي را به عنوان بخشي از هويت خود ميپذيرد.
اظهار نااميدي
من از تو قطع اميد كردم. اين جمله واقعا اثر مخربی دارد. شايد تاثير گفتن اين جمله چندان آشكار نباشد اما به آنها ميفهماند كه آن شخصيتي نيستند كه ما ميخواهيم. كودكان به تاييد والدين بهشدت نياز دارند و گفتن اين عبارات به آنها يادآوري ميكند كه تا چه حد شكست خورده هستند.
افتخار كردن
من به تو افتخار ميكنم. كارشناسان گفتن اين عبارت را نيز پيشنهاد نميكنند. هرچند تشويق فرزندان ضروري است و به آنها ارزش ميدهد اما ميتوان اين عبارات را به اين صورت گفت: «تو بايد به خودت افتخار كني.»
اگر!
ما همواره از «اگر» براي دادن پاسخ بهتر به كودكمان استفاده ميكنيم مثلا اينكه اگر وسايلت را جمع كني اجازه ميدهم تلويزيون تماشا كني... اين كلمه كودكتان را شرطي ميكند. كارشناسان كلمه «هرگاه» را پيشنهاد ميكنند و اين انتخاب به كودك ياد ميدهد تا زماني كه كار خوبي نكنند پاداش دريافت نميكنند.
اما!
زماني كه از «اما» در جمله استفاده ميكنيد تاثير مثبت جمله شما خنثي ميشود چرا كه كودك شما تنها «اما» را ميشنود و تاثيرات منفي آن به دنبالش ميآيد.
باهوش
مطالعات نشان ميدهد تعريف اغراقآميز از كارهاي فرزندان يا استفاده از كلماتي مثل باهوش و نابغه در واقعيت بر آنها اثرات مخربي خواهد داشت چرا كه كودكاني كه به دليل هوششان تشويق ميشوند موفقيتهاي كمتري نسبت به كودكاني كه به دليل تلاششان تشويق ميشوند به دست ميآورند.