روان درمانی ترک اعتیاد
عوامل زيادي در ايجاد اعتياد و درمان آن نقش دارند . بر اي مثال : ژنتيک ، خانواده ، محيط زندگي ، بيماريهاي پايه مانند اضطراب و افسردگي ، مهارتهاي فردي اجتماعي . ….
درمان جامع و کامل شامل دو مرحله است
1 . درمان بستري يا سرپايي با هدف قطع کامل مواد ( سم زدايي )
2 . درمانهاي روانشناختي با هدف مهارت آموزي پيشگيري از هر موردي
در ارائه آنچه در مرکز بستري خانه سپيد به عنوان درمان جامع اعتياد به مددجويان ارائه مي شود را در دو مرحله توضيح خواهيم داد
مرحله اول روان درمانی ترک اعتیاد
اين مرحله با ايجاد انگيزه ترک و قطع کامل مواد آغاز مي شود . بيمار داوطلبانه و با همت خانواده به مرکز معرفي مي شود . دوره کوتاه بستري به بيمار کمک ميکند تا در محيط کنترل شده و عاري از مواد با نظارت تيم پزشکي اقدام به قطع مصرف مواد نمايد بيماران به محض بستري به دقت تحت معاينات کامل پزشکي و بررسي سلامت بدني قرار مي گيرند ( نوار قلب ، کنترل علايم حياتي ، آزمايشات و …. ) طي مدت اقامت بيمار در مرکز با هدف کنترل علايم ترک مصرف مواد زير نظر پزشک از داروهاي غير مخدري استفاده مي شوند که اين داروها فرايند سم زاديي را براي بيمار آسانتر مي کند . همچنين بيمار روزانه توسط روانشناسان و روانپزشک مرکز ويزيت ميشود که در صورت وجود بيماري زمينه اي مانند افسردگي ، اضطراب و جنون شيشه درمانهاي مورد نياز در حين بستري به بيماران ارائه مي شود و از طرفي روانشناس با ويزيتهاي روزانه سعي مي کند انگيزه ترک را در بيماران ايجاد نمايد و مهارتهاي اوليه بهبودي را به مراجعين بياموزد . نهايتا بعد از اتمام دوران بستري بيماران تحت سم زدايي قرار مي گيرند . در صورت داشتن انگيزه ترک و مهارت کنترل وسوسه از مرکز ترخيص مي شود . مهم است بدانيد بعد از اتمام سم زدايي و ترخيص از مرکز خانه سپيد بيمار دارد مرحله جديد مشاوره و روان درماني قرار مي گيرد . در واقع ايجاد بيماري اعتياد سالها طول کشيده است پس مي توان انتظار داشت که درمان آن نيز يک فرايند است که با يک دوره بستري و سم زدايي کامل نمي شود .
مرحله دوم روان درمانی ترک اعتیاد
اين مرحله جلسات روان درماني و مشاوه است که به محض ترخيص بيمار از مرکز آغاز مي شود
درمان بيماري اعتياد يک فرايند درماني تخصصي است که توسط تيم درمان با قطع مصرف مواد ، سم زدايي شروع مي شود و طي 6 ماه روان درماني به سرانجام مي رسد
شامل جلسات مهارت آموزي به شکل فردي و گروه است که توسط روانشناس آشنا به بيماري اعتياد برگزار ميشود در اين جلسات مهارتهاي اوليه بهبودي از اعتياد مانند : اصلاح سبک زندگي ، مهارت نه گفتن در برابر مواد ، مهارت کنترل خشم و مهارت کنترل وسوسه و…. به مراجعين آموزش داده مي شود .
دوست عزيز به شما توصيه مي کنيم براي کامل کردن درمان ، جلسات روان درماني و مشاوره هاي فردي و خانوادگي را جدي بگيريد .