سمپاشي
يكي از مباحثي كه با گرم شدن هوا مطرح مي شود لزوم سمپاشي در برخي اماكن و منازل است كه با پيدا شدن جانوران موذي نظير سوسك و موريانه و امثالهم ضرورت پيدا مي كند.
نكته مهم در اين مساله اين است كه افراد ناآشنا با استفاده از سموم نباتي سلامت افراد بخصوص كودكان، ميانسالان، خانم هاي باردار و بيماران قلبي، كليوي، ريوي و … را به خطر مي اندازند. استفاده از سموم نباتي غير استاندارد و تاييد نشده خطر سقط جنين، مشكلات پوستي، عصبي و تنفسي را افزايش مي دهد.
در حال حاضر يكي از اصلي ترين اقدامات در مبارزه با آفات و حشرات و جانوران موذي ، استفاده از سموم شيميايي است. البته درستي يا نادرستي خود اين اقدام نيز جاي بحث دارد. ضمن اينكه افرادي هم هستند كه خودشان از عطاري ها سم مي خرند و بدون در نظر گرفتن دوز و مقدار مربوطه و با دستورالعمل هاي اشتباه، از آن استفاده مي كنند و نمي دانند با اين كار علاوه بر آسيب به سلامت افراد خانه، حشرات هدف اين مواد را نسبت به سموم مقاوم مي كنند.
گاهي ريختن اين سم ها در چاههاي فاضلاب موجب بيماري و نابودي ميكروارگانيسم هاي موجود در چاه مي شوند و به محيط زيست آسيب مي رسانند. بسياري از سم هاي موجود در عطاري ها و سم فروشي هاي غير معتبر، سموم گياهي درجه پايين و محتوي مواد دكلره است كه مي توانند تا 40 سال در محل باقي بمانند و جزو خانواده د.د.ت محسوب مي شوند و خطر آفرين هستند.
تا 4 سال قبل، صدور مجوز فعاليت شركت هاي سمپاشي بر عهده وزارت كشاورزي بود، اما از آن زمان به بعد، اين وظيفه بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شد و در حال حاضر، اين مجوز توسط معاونت بهداشتي دانشگاههاي علوم پزشكي صادر مي شود در حال حاضر، اين مجوز توسط وزارت بهداشت فقط به 4 رشته حشره شناسي و مبارزه با حشرات ناقل، بهداشت محيط، بهداشت حرفه اي و گياه شناسي داده مي شود كه شركت سمپاشي تأسيس كنند و بازرسان بهداشت بعد از برگزاري يك آزمون، بازديد از وسايل و محل و تاييد سم مورد استفاده براي مسئول فني شركت مجوز فعاليت 2 ساله صادر مي كنند كه پس از 2 سال دوباره بايد تجديد شود.
مردم بايد حتماً از شركت هاي سمپاشي مجوز وزارت بهداشت را بخواهند و تا چند ساعت پس از سمپاشي خانه را ترك كنند تا بخارات و ذرات معلق آن از بين بروند.
سم تا زماني كه خيس است مي تواند كمي مسموميت ايجاد كند. به همين دليل توصيه مي كنيم هنگام سمپاشي و تا 48 ساعت بعد، كودكان زير 6 سال، خانم باردار، فردي كه دچار بيماري هاي ريوي، قلبي، كليوي، آلرژي (حساسيت) و بيماري پوستي است در خانه حضور نداشته باشد. به جمع كردن وسايل خانه نيازي نيست. اسبابي مانند رختخواب ها را در معرض نور خورشيد و هوا قرار دهيد. پس از سمپاشي و بازگشت به منزل در و پنجره ها بايد باز باشند تا احتمال مشكلات تنفسي از بين برود.
سمپاشي | سمپاشي منازل | سمپاشي ساس | خدمات سمپاشي | سمپاشي سوسک