حل مشکلات اکتسابی ستون فقرات ( سر و لگن ) و شانه ها
علل بروز اختلالات و برهم خوردن سلامت قامتی ستون فقرات
عمده ترین علل و بروز تغییرات تدریجی، ناشی از نیروهای جاذبه و نحوه استفاده از بدن در فعالیت های زندگی،کار و عادات خاص فرد میباشد.
مسئله ای که باید به آن توجه داشت این است که این تغییرات ممکن است با افزایش سن افراد نیز تا حدودی عادی به نظر برسد ولیکن سرعت گرفتن این تغییرات که متناسب با شرایط سنی،جنسیتی،قد و وزن فرد نباشد حتما" غیر طبیعی خواهد بود و باید رفع گردد.
عمده ترین روش درمان اینگونه ناهنجاریها استفاده از درمانهای غیر جراحی غیر دارویی است که میتوان با استفاده از وسایل مختلف مثل پازل اصلاح ستون فقرات (پاست) و انجام ورزشهای کاملا" تخصصی نسبت به پیشگیری و درمان آنها اقدام نمود.
* موارد ذیل در افراد جامعه تدریجی و طی مراحل زندگی شروع و تداوم می یابد.
1-سر به جلو
سربه جلو آمده و قوس ستون فقرات گردنی بشکل کاملا" غیر طبیعی درمی آید،بطوریکه گردن به جلو کشیده شده و عضلات گردن کاملا" سفت و برجسته میشوند.
2-پشت قوزدار یا قوز پشتی
شانه ها به سمت جلو و پایین آمده و باعث پایین افتادن سینه ها و بیرون زدگی کتف ها از پشت میگردند بطوریکه خط داخلی استخوانهای کتف از پشت نزدیک به ستون فقرات بیرون زده شده که توسط دستها قابل لمس میباشند.
3-شانه های افتاده
-قوس پشتی افزایش یافته ،شکل برآمده از پشت و تورفته از جلو را پیدا میکند،باعث افتادگی سینه ها میگردد و شکل قوز به خود میگیرد.در این حالت عمق تنفس در فرد کاهش یافته و قفسۀ سینه به شکلی روی هم خوابیده در آمده بطوریکه شش ها قادر به گرفتن میزان هواگیری لازم نیستند که به نوبۀ خود منجر به بروز خستگی زودرس و نفس نفس زدن هنگام فعالیت بدنی می گردد که به افزایش ضربان قلب می گردد.
4-شکم برآمده
-افزایش قوس کمری همراه با جلو افتادگی شکم میباشد و در بسیاری از افراد با وزن و قد مناسب بدون چربی شکمی نیز دیده می شود بطوری که گاهی شکم فرد ازسینه اش نیز جلوتر دیده می شود.
5-لگن از پشت برآمده یا بیرون زده و قوس کمری افزایش یافته
-لگن نیز در اغلب موارد به سمت جلو زاویۀ اضافی پیدا میکند که این امر منجر به افزایش بیرون زدگی هرچه بیشتر شکم و افزایش قوس کمری فرد همراه با بیرون زدگی بیش از حد و غیر عادی باسن فرد به سمت عقب می شود که -این امر نیز به بدتر شدن ترکیب بدنی منجر می شود.